Algemeen

Ondernemer aan het woord: Peppe Cappellano2 min lezen

“Het enige Nederlandse product in onze zaak is die plastic tas die sinds dit jaar verplicht is” – Het verhaal van een ras Italiaan in Rotterdam

Midden tussen de bekende studentenkroegen aan de Oostzeedijk vinden we La Vita è Bella. Een plek tussen het Oostplein en de Maasboulevard: Rotterdamser gaat het kortom niet worden. Toch heeft Peppe Cappelano hier een zaak waar niets, maar dan ook echt niets, uit Nederland komt. Oh ja, die plastic zakken dan.

“Wij staan erom bekend dat we al onze producten en ingrediënten rechtstreeks uit Italië halen”, vertelt Peppe. “Allemaal ambachtelijk, zoals het traditioneel hoort te zijn”.

Hij startte La Vita è Bella in 2006, een traiteur en cateraar met een duidelijke visie. Zo heeft hij ook een visie op ondernemerschap: “Je moet geboren worden als ondernemer, en alle Italianen houden van eten”, roept Peppe vol overtuiging bij de vraag waarom hij ondernemer is geworden. En die passie voel je in de hele zaak. Ondernemen biedt voor hem dan ook geen enkele uitdaging want: “Als je houdt van je werk, dan werk je nooit een dag”.

Als ondernemen in het bloed zit, dan zit in dit geval de genoemde liefde voor eten dat ook. Peppe’s broer is namelijk de enige Italiaanse masterchef in Nederland. Een combinatie die wel bijna garant moet staan voor succes.

Sinds 2014 is zijn grootste droom uitgekomen met het openen van Osteria Sala Frederico. De ruimte naast zijn La Vita è Bella kwam opeens vrij, en Peppe twijfelde geen moment. Osteria Frederico is een typische Italiaanse eetkamer waar je kunt genieten van een heerlijke lunch of diner met dagverse producten.

Een vleug Italiaanse passie in het hart van Rotterdam, het blijkt een bestendig succes. Het bewijs dat een keuze voor een duidelijke en eigen identiteit heel goed kan werken.

Peppe’s top-tip:

Houd van wat je doet en klaag nooit, je moet hard werken maar het is het waard!

Heerlijke Italiaanse producten bij La Vita è Bella