Groei, zowel als voor het bedrijf zelf als voor het personeel

Groei, Personeel

Als ondernemer wil je dat je bedrijf blijft groeien, en daarin verschil je niet zoveel van de mensen die je daarvoor nodig hebt. Want ook je medewerkers willen zich blijven ontwikkelen. Binnen hun vakgebied of in een nieuwe rol. De verhouding tussen werkgevers en werknemers is veranderd. Medewerkers willen zich ontwikkelen, soft skills worden steeds belangrijker, staar je dus niet blind op een diploma. Zorg dat jouw bedrijf een plek wordt waar medewerkers zich kunnen ontwikkelen. Zo maak je van jouw bedrijf een plek waar mensen graag willen (blijven) werken.

Maak van de werkplek een leerplek

Als medewerkers in jouw bedrijf kans krijgen om te groeien, is de kans een stuk groter dat ze blijven. Want als je het gevoel hebt dat je iets goed kunt, doe je het met meer plezier. En als je waardering krijgt omdat jouw talent en werk bijdragen aan het succes van het bedrijf, dan is dat heel motiverend.

Maak duidelijk dat het voor het voortbestaan van je bedrijf nodig is dat iedereen meegroeit met wat er op jullie afkomt. Bespreek nieuwe technologieën, maatschappelijke ontwikkelingen en veranderingen in de markt met je medewerkers en betrek iedereen bij het bepalen van de strategie.

Ga met je medewerkers in gesprek over het waarom en hoe van leren en zich ontwikkelen, luister goed naar hun ideeën en behoeften, laat ze zelf voorstellen doen voor de aanpak. Dit zijn de bouwstenen die je nodig hebt om het draagvlak te creëren waardoor iedereen meedoet.

Reserveer een ontwikkelbudget waarvan je medewerkers trainingen en cursussen kunnen volgen om om- of bij- te scholen. Geef je medewerkers de kans zelf opleidingen uit te zoeken binnen je bedrijfsdoelstellingen.

Ook jij moet je ontwikkelen, van de ondernemer die het bedrijf startte naar de persoon die leiding geeft en managed. Geef dus zelf het goede voorbeeld. Ook jij zult je als werkgever, leidinggevende en bedrijf voortdurend moeten blijven ontwikkelen. Dat betekent dat je bereid moet zijn om bestaande processen en systemen los te laten en open moet staan voor nieuwe.

Dit artikel delen:

Lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan