Ondernemersverhalen

Ondernemersverhaal van de week – Monika & Daria – CONDIBLE4 min lezen

By 10 mei 2019 No Comments

Wie zijn Monika en Daria en hoe is jullie bedrijf – CONDIBLE ontstaan?

“We komen beide uit Polen en hebben elkaar in Nederland ontmoet, waar we de gelegenheid hadden om samen te werken bij het opbouwen van de Polish Professional Women organisatie. Dit is een vereniging – een netwerk- en ontwikkelingsplatform die Poolse professionele vrouwen in Nederland met elkaar verbindt. Tijdens de ontwikkeling van deze organisatie hebben we ervaren hoe het is om in relatief korte tijd een efficiënte organisatie op te bouwen – van het idee tot het inschakelen van inmiddels bijna veertig actieve vrijwilligers die voor de vereniging werken.”

Elke ervaren ondernemer weet dat groei een proces is dat de “chaos van creatie” combineert met structuur en doorzettingsvermogen. Deze combinatie biedt de beste zakelijke oplossingen. CONDIBLE zelf is ook op deze manier ontstaan. Onze wegen vloeiden samen vanwege de wens om te groeien en deel te nemen aan een onderneming die groter was dan wijzelf.

Wat doet CONDIBLE?

CONDIBLE helpt ondernemers bij het runnen en laten groeien van een succesvol bedrijf. CONDIBLE is dus hét antwoord op de behoefte van ondernemers die willen groeien zonder de controle over het bedrijf kwijt te raken.

Daarnaast zijn wij de zakelijke sparringpartner voor elke ondernemer die meer wil verdienen, een bedrijf op een meer georganiseerde en professionele manier wil runnen en klaar is voor een verandering voor zichzelf en anderen op wie zijn bedrijf invloed heeft.

We ondersteunen ondernemers bij het (op)bouwen van strategieën en het implementeren van hun bedrijfsplannen. We hebben producten ontwikkeld en aan de wensen van ondernemers aangepast. Dit doen we allemaal door middel van onze sparringsessie, strategie & actieplan, bedrijfsplanning en sparringabonnement. “


Waarom hebben jullie voor ondernemen gekozen?

“Het grootste plezier van het ondernemen zit voor ons in het creëren en realiseren van je passie. Onze passie hierin is co-creatie – daarom de sparringpartner.

Onze ervaring met het opbouwen van gezonde organisaties liet ons zien dat het samenkomen van een duidelijke strategie, systematische planning en energieke prestaties de sleutel is tot succes. Deze vooruitgang en ontwikkeling met als gevolg groei, is alleen mogelijk als de juiste mensen op de juiste plek zitten en alle gezichten dezelfde kant op staan. Door onze ervaring hierin kwam ook naar voren dat het zien van directe resultaten veel voldoening geeft aan ons.“

Wat vinden jullie het leukste aan ondernemen?

“Het is heerlijk om onafhankelijk te zijn en invloed uit te kunnen oefenen op je eigen onderneming. Daarnaast is het fijn om te weten dat je bijdraagt aan het oplossen van verschillende uitdagingen, dit vinden wij ontzettend interessant. Door deze interesses gecombineerd met onze opleiding, kennis en ervaring is CONDIBLE de beste zakelijke sparringpartner.”

Ondernemen is niet altijd makkelijk. Wat vinden jullie lastig en hoe ga je hiermee om?

De grootste uitdaging van ondernemen is vaak te weinig controle hebben over jouw bedrijf en dat blokkeert de groei. Dit is ook waarom CONDIBLE bestaat, ondernemers inzicht geven in hun situatie, vooral financieel. Daarna is het kijken hoe ze de volgende stap kunnen zetten.

Wij vinden dat je bij het ondernemerschap constant balanceert tussen moed en voorzichtigheid. Je kunt niet beide op hetzelfde moment hebben, daarom is het belangrijk om altijd moedig te blijven, maar jezelf te omringen met mensen die stabiliteit geven.

Ondernemen is vaak een eenzaam beroep. Gelukkig zijn wij een sterk team. We weten wat we aan elkaar hebben en kunnen elkaar een spiegel voorhouden maar ook ondersteunen.

Hoe onderscheiden jullie jezelf van anderen?

Tegenwoordig verandert alles snel, hierdoor hebben ondernemers pragmatische adviseurs nodig. Wij zijn adviseurs die de ondernemerswijsheid aanvullen met kennis en ervaring om zakelijke risico’s te minimaliseren hier voegen we ook nog ons energieke gezelschap aan toe!

Wij zijn al een aantal keer “begonnen vanaf het begin”, voor wij naar Nederland verhuisden woonden en werkten wij wereldwijd op verschillende plaatsen. Hierbij hebben we veel ervaring opgedaan bij instellingen en bedrijven als de Europese Commissie, HSBC, Sony, Novartis, GE Money Bank, Baker & McKenzie CMS Cameron McKenna.

Een van onze grootste drijfveren is moed. We combineren onze opleiding (Daria is van oorsprong bedrijfsjuriste en Monika financieel analiste) en professionele ervaring, hierdoor krijgen de ondernemers meer dan zij vooraf verwachtte.

Heb jullie als ondernemer nog een tip voor andere ondernemers?

“Wij zeggen altijd “creëer focus en hou je er aan”. Definieer zorgvuldig waar je goed in bent en waarmee je klanten wil helpen. Een te grote diversiteit of veel wisseling van je scope heeft als gevolg dat je op meerdere borden aan het schaken bent en dit maakt het voor potentiele klanten onduidelijk wanneer ze jou moeten inschakelen. Focus is noodzakelijk zowel intern als extern.

Het is ook de moeite waard om jezelf te omringen met de juiste mensen die je blijven stimuleren en helpen als dat nodig is. We geloven in een gebalanceerde combinatie van het denken en doen. We wensen iedereen ondernemer toe de juiste balansen te vinden!”

 

Ben jij op zoek naar een sparringpartner of kunnen we jou ergens anders mee helpen? Neem dan contact met ons op!

Leave a Reply